Taas uusi puolue Suomeen? Tulosta Sähköposti
18.09.2008 10:29

Helsingin Sanomien (15.9.) mukaan Suomeen on perusteilla republikaaninen puolue. Oikeistolaista vaihtoehtoa on meille järjestämässä Jyrki Mäkelä, joka vaatii Suomeen verotuksen alentamista, yrittäjyyden edistämistä ja sen varmistamista, että armeijalla ja poliisilla on käytössään tarpeeksi rahaa.

Olen todella ilahtunut siitä, että kokoomus ei Jyrki Mäkelän mielestä edusta kovan linjan äärilaitaa politiikassa. Puolue on onneksi kovasti muuttunut niistä ajoista, kun Kari Suomalainen kuvasi kokoomuksen kypäräpäiseksi papiksi pilapiirroksissaan.

Alla on otteita syyskuussa julkistetuista Kokoomuksen Naisten Liiton tahtoteeseistä kunnallisvaaleihin liittyen. En usko, että Jyrki Mäkelä tai muutkaan uuden republikaanisen puoleen kannattajat niistä ihmeemmin innostuvat, me muut kyllä.

 

Kokoomusnaisten tavoitteita 15.9.2008:

 

Suvaitsevaisuus on meille arvo. Erilaisten kulttuureiden kohtaamista on rohkaistava. Haluamme maahanmuuttajille lisää kielikoulutusta - pelkkä peruskurssi ei riitä. Tahdomme kuntien maahanmuuttopoliittisiin ohjelmiin vahvan otteen kulttuurista.

Keräyspisteet kuntoon. Kierrätystä on helpotettava lisäämällä keräyspisteitä. Investointi energiatehokkuuteen ja ympäristöstä huolehtimiseen on elintärkeä ekoteko, sillä lapsillamme on oikeus puhtaaseen kuntaan.

Ammattilaisia on arvostettava. Perusteettomista pätkätöistä on päästävä irti perustamalla kuntiin esimerkiksi vakituisten sijaisten ryhmiä. Lähes 80 prosenttia kuntien noin 400 000 työntekijästä on naisia: naisille on löydyttävä tie uralla eteenpäin. Lisää naisia kunnanjohtajiksi ja johtoryhmiin!

Joukkoliikenteelle kaistaa ja kevytväylää pyörille. Fiksu kunta on suunniteltu ihmistä varten: koti, työ, palvelut ja harrastukset löytyvät sieltä mistä ihmiset. Autot piiloon parkkihalliin, lisää laatua joukkoliikenteeseen ja latua polkupyörille. Tässä resepti myös ilmastotalkoisiin!

Palveluseteleillä pitkälle. Ihmisillä on oltava oikeus asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään. Kotipalvelut tukevat itsenäistä elämää, joten niiden saatavuutta on parannettava esimerkiksi palvelusetelit käyttöönottamalla.

Omaishoitajista pidettävä huolta. Palvelusetelimalli on tärkeä apu myös omaishoidon tuki- ja lomajärjestelmien kehittämisessä.

Mielenterveyspalvelut kuntoon. Jokaisen elämässä voi tulla aika, jolloin henkiset voimavarat loppuvat. Apua on silloin saatava ajoissa ja riittävästi. Tukemalla avun tarvitsijaa vähennämme lasten ja nuorten syrjäytymistä.